Nieuws

Idske wint 2e prijs op dames Hoofdklasse in Jorwert

Afke Kuipers, Judy Bergsma en Aukje van Kuiken zijn in Jorwert winnaar geworden van de dames hoofdklasse uitnodigingspartij. In de finale versloeg dit trio Géjanna Dijkstra, Debora Oosterman en Idske Zijlstra. (foto en verslag: Henk Hempnius)

In de finale van deze 22ste Wiebe Koldijk partij staat Afke Kuipers samen met Judy Bergsma en Aukje van Kuiken tegenover Géjanna Dijkstra, Debora Oosterman en Idske Zijlstra. Het is Aukje die deze finale opent want zij weet de bal tot in het perk te retourneren op 6-2 en brengt daarmee hun partuur aan de leiding. In het daarop zwaar bevochten eerst weet Géjanna zelf de stand gelijk te trekken door de bal voor de kaats te keren op 1-0 6-6. Het 2de eerst komt echter wederom als eerste aan de kant van partuur Afke te hangen wanneer Judy de boven weet te vinden op 1-1 6-4. Gejanna, Debora en Idske slagen er dan niet in om gelijk de aansluiting te herstellen en zien de achterstand oplopen door goed werk van Afke Kuipers zij weet de bal voor de kaats te keren op 2-1 6-2 en daarmee hun 3de eerst binnen te halen. De spanning lijkt dan terug te keren als Afke er ditmaal niet in slaagt de bal binnen de perklijnen te plaatsen op 3-1 2-6. De strijd lijkt dan als nog te gaan losbarsten want voorde 2de keer tijdens deze finale verschijnt er een 6-6 aan de telegraaf. Met zeer goed uitslag werk van Judy zij weet de kaats te passeren groeit het verschil weer naar 2 eersten. Het vijfde eerst aan de telegraaf komt daarna ook als eerste in handen van Afke, Judy en Aukje want het is Afke zelf die de bal tot in het perk weet te retourneren op 4-2 6-2. Gejanna, Debora en Idske blijven echter knokken voor wat ze waard zijn maar kunnen niet voorkomen dat de winst op zondag 11 mei 2008 in handen komt van partuur Afke Kuipers als zij de partij zelf weet te beeindigen door de bal voor de kaats te keren op 5-2 6-4. De dames Afke Kuipers, Judy Bergsma en Aukje van Kuiken mogen daarna de partuur prijs in handen nemen de zilveren handschoen de Wiebe Koldijk Wisselprijs. Elk van de dames mag deze 4 maanden in huis hebben staan.

De halve finale was er de confrontatie tussen Linda Terpstra, Brecht Gerbrandy en Fenna Zeinstra en het partuur Géjanna Dijkstra, Debora Oosterman en Idske Zijlstra. De start was voor Géjanna en haar maten zij wisten gelijk beslag te leggen op het openingseerst als Idske de kaats weet te passeren op 2-6. Brecht hersteld daarna de balans door er in het tussenspel goed bij te zijn en de bal voor de kaats te keren op 0-1 6-2. Idske blijft even een hoofdrol vervullen want zij weet hun formatie wederom aan de leiding te brengen door ditmaal de bal voor de kaats te keren op 1-1 4-6. Linda, Brecht en Fenna proberen daarna de aansluiting te herstellen maar zien de achterstand verder oplopen als Linda haar opslag bal buiten het perk ziet ploffen op 1-2 4-6. Gejanna, Debora en Idske lijken de touwtjes stevig in handen te hebben want zij bouwen de voorsprong verder en verder uit ditmaal is het Debora die een eerst weet te bemachtigen door de bal voor de kaats te keren op 1-3 4-6. In een zwaar bevochten eerst verschijnt voor het eerst een 6-6 aan de telegraaf maar ook dit komt in handen van partuur Géjanna dankzij een retourslag van Debora tot voor de kaats. De strijd is dan gestreden en als Fenna er niet in slaagt de kaats te passeren op 1-5 2-6 is de 2de finalist in Jorwert bekend.

Bron www.knkb.nl

terug naar het nieuws overzicht