Nieuws

Geen succes op de afdelingswedstrijden in IJsbrechtum

Zaterdag bij de welpenjongens waren het Jelmer de Boer en Jan Teade Nauta, welke de verenigingskleuren van Nye Moed verdedigden.
Op een lijst van zes parturen streden zij in twee poules om de prijzen. De eerste omloop werd eenvoudig met 5 -1 gewonnen. Maar de tweede omloop tegen het eerste partuur van Wolsum moesten ze aan de bak. Na een eerst voorsprong. Liepen ze steeds wat achter de feiten aan. En zo kwamen ze op een 5 -4 6 - 2 achterstand. Maar met twee zitballen van Jelmer werd het nog 6 -6 maar helaas. Op die stand sloeg hij hem net buiten. Maar de mannen hebben best gekaatst.

Zondag was het de beurt aan de senioren, Wim Zijsling, Tjerk Bakker en Nico de Boer traden aan op het veld in IJsbrechtum. Op een lijst van zeven parturen ook in twee poules. Moesten zij om de finale te bereiken drie maal aan de bak. De eerste omloop tegen IJsbrechtum 1 namen ze gelijk een voorsprong van drie eersten. En wisten deze partij te winnen op 5 - 4. De tweede partij tegen Folsgeare, ging voorspoedig en dit werd een 5 - 1 overwinning. Nu volgde de klapper, tegen Scharnegoutum 1, drie A maten dit was een maatje te groot. Binnen de korste keren stonden we 4 eersten achter. Maar we redden de eer 4 - 1, en op 5 -2 verloren we de partij. Dus geen finale. Wel bedankt onze trouwe supporters Ludo, Jelmer, Pa en Ma de Boer en Mevrouw Zijsling.

terug naar het nieuws overzicht