Jeugd verslagen

Bakkerij de Witte Jeugdpartij in IJlst.

IJlst, afgelopen vrijdagmiddag 15 augustus stond voor het eerst sinds jaar weer een eigen jeugdwedstrijd van kaatsvereniging Nije Moed op het programma. En de deelname was geweldig , 9 tweetallen bij de welpen en 8 tweetallen bij de kabouters. Zo kon onder ideale weersomstandigheden deze partij verkaatst worden.
Bij de kabouters was het tweetal Tim Oppedijk en Auke Zijlstra wat via een 5 – 5 6 – 6 overwinning in de finale kwam. De tegenstanders van Abe de Vries en Esther Schot, ook zij hadden 5 – 5 gekaatst in de halve finale. Maar Tim en Auke zouden in de finale te sterk blijken voor een prima kaatsende Abe en Esther. En Tim en Auke wonnen de partij op 5 – 3 6 – 2. De finale van de verliezersronde ging tussen Antsje de Boer en Auke Jan Nauta en Wietze Nauta en Siebrich Koning. Deze finale zou pas een overwinning opleveren voor Wietze en Siebrich op 5 – 5 6 – 2.
Bij de Welpen ging de halve finale in de winnaars tussen Jelmer de Boer en Dani Scheepstra en het tweetal Jan Teade Nauta en Mirthe Sybrandy. In een spannende partij wisten eerst genoemden deze te winnen op 5 – 3 6 – 6. Anne Altenburg en Mathijs Boersma hadden in de halve finale een staand nummer. En moesten het dus in de finale tegen Jelmer en Dani opnemen. Anne en Mathijs pakten gelijk een eerst voorsprong. En dat was ook gelijk hun enigste eerst, een aantal malen op 6 – 6 was het toch dat de eersten naar Jelmer en Dani gingen. En zo eindige de uitslag enig sinds geflatteerd in een 5 – 1 6 – 4 overwinning voor Jelmer en Dani. In de verliezersfinale ging het er spannender aan toe. En hierin stonden Richard Dijkstra en Lotte de Koning. Tegenover Sanne(Boppe) Koning en Gerbrig Jansen. Richard en Lotte kwamen voor waardoor Sanne een beetje het hoofd liet hangen. Maar voorzitter (nu scheids) Van der Kooi kwam met wat pep talk. En direct de volgende slag veegde Sanne de bal ver over de boven. Maar helaas viel toch voor hun op 5 – 4 6 – 2 het doek. En wonnen Richard en Lotte de verliezersronde.


Uitslag.
Kabouters winnaarsronde:
1e Tim Oppedijk en Auke Zijlstra
2e Abe de Vries en Ester Schot

Verliezersronde:
1e Wietze Nauta en Siebrich Koning
2e Antsje de Boer en Auke Jan Nauta

Welpen winnaarsronde:
1e Jelmer de Boer en Dani Scheepstra
2e Anne Altenburg en Mathijs Boersma
3e Jan Teade Nauta en Mirthe Sybrandy

Verliezersronde:
1e Richard Dijkstra en Lotte de Koning
2e Sanne Koning en Gerbrig Jansen

 

terug naar het overzicht