Jeugd verslagen

Bakkerij de Witte partij

IJlst, vrijdagmiddag 29 juni werd in IJlst weer de Bakkerij de Witte partij verkaatst voor jeugdleden van Nije Moed. Met een 19 kaatsers op de lijst kon er in drie categorien gekaatst worden. Bij de welpen/kabouters deden de nieuwe leden Bram Bergstra en Klaas Jan Jansen goede zaken door de eerste prijs in de wacht te slepen. De tweede prijs was daar voor Iris Zijsling en Wessel Veenstra. En Iefke Dotinga won de derde prijs.

Bij de pupillen hadden Esther Schot en Wietse Nauta beide wedstrijden van de poule gewonnen, en ook Antsje de Boer en Siebrich Koning. Dus het zou een echte finale worden, en dat werd het ook. Esther en Wietse kwamen en spel voor maar Antsje en Siebrich kwamen terug. Daarna pakten Esther en Wietse steeds een eerst voorsprong. En zelf 5 – 4 6 -2 voor, maar Antsje en Siebrich gaven niet op en wisten op 5 – 5 6 – 0 de partij te winnen.

Bij de schooljongens werd er een individueel klassement gespeeld en moest er drie keer met andere maten gespeeld worden. Alleen de eerste partij verliep eenzijdig met 5 -0 de andere partijen eindigen in 5 – 4 en 5 – 3. Alle drie de keren wist Erik Schot zijn partij te winnen en won hiermee de krans. Tweede met 18 eersten voor werd Jelmer de Boer en Germ Wijnja pakte met 17 eersten voor de derde prijs.

Kabouters/welpen

1e Bram Bergstra en Klaas Jan Jansen

2e Iris Zijsling en Wessel Veenstra

3e Iefke Dotinga

 

Pupillen

1e Antsje de Boer en Siebrich Koning

2e Esther Schot en Wietse Nauta

 

Schooljeugd

1e Erik Schot

2e Jelmer de Boer

3e Germ Wijnja

terug naar het overzicht