Nieuws

Idske wint 3e prijs op hoofdklasse in Kimswerd

Spannende finale, met alles aan de hang, trio Wind wint!

Kaatsvereniging "De Helfrichs" organiseerde vandaag de dames hoofdklasse vrije formatie, met 8 parturen op de lijst. In Kimswerd was het prima kaatsweer: zonnig en een beetje wind. In de eerste omloop een aantal eenzijdige partijen, maar de beide slotwedstrijden maakten dat meer dan goed. Er is spannend gekaatst, strijd geleverd met veel mooie tussenspel-slagen en ook prachtige en verre bovenslagen. Diverse ballen moest uit de bosjes worden gezocht.

De finale ging tussen Maaike Wind, Gérieke de Groot en Afke Hijlkema en Afke Kuipers, Ingrid de Haan en Bianca van der Veen. Kuipers c.s. pakte een 5-2 voorsprong, maar het lukte de dames niet de partij uit te maken. Onder leiding van Afke Hijlkema die de voorbest opslag overnam en voorin ging staan werd er geknokt en de inhaalrace ingezet. Ook Gérieke sloeg achterin best van zich af. De partij eindigde in wat het verdiende: alles aan de hang. Op 5-5 en 6-6 plaatste Afke een zitbal. Voor Gérieke was het een topweekend, ze won twee kransen.

Om de 3e prijs is ook spannend gekaatst. De wedstrijd ging tussen Maaike Joostema, Imke vd Leest en Fenna Zeinstra en Hilda Tjepkema, Judy Bergsma en Idske Zijlstra. Ook hier kwam alles aan de hang. De wedstrijd werd beslist door een enorme klap van Idske die de bal ver boven sloeg.

Uitslag:
1e prijs:
Maaike Wind (Pingjum), Gérieke de Groot (Sint Annaparochie) en Afke Hijlkema (Nes (Boarnsterhim))

2e prijs:
Afke Kuipers (Mantgum), Ingrid de Haan (Leeuwarden) en Bianca van der Veen (Leeuwarden)

3e prijs:
Hilda Tjepkema (Blije), Judy Bergsma (Wommels) en Idske Zijlstra (IJlst)

Bron www.knkb.nl

terug naar het nieuws overzicht