Nieuws

Idske Zijlstra wint 1e prijs hoofdklasse Kimswerd - 5 juli

Het eerste klas partuur van Judy Bergsma, Hilda Tjepkema en Idske Zijlstra is in Dongjum winnaar geworden van de dames hoofdklasse wedstrijd. In de finale werd de formatie van Marie Heida, Brecht Gerbrandy en Marike Beckers met 5-3 en 6-4 verslagen.

Het was bijltjes dag voor de 'top' parturen van het dames circuit. In de eerste omloop een prachtige strijd tussen Judy Bergsma c.s. tegen Maaike Joostema, Imke van der Leest en Fenna Zeisntra. Beide formatie ging goed van start en de eersten werden tot en met twee eersten gelijk om de beurt binnen gehaald. Vanaf dat moment weten Tjepkema, Bergsma en Zijlstra de touwtjes in handen te nemen en eerst voor eerst weg te lopen via de 2-3 naar 2-4 en zelfs 2-5. Joostema, Van der Leest en Zeinstra probeerden het wel maar kregen geen grip op de wedstrijd en moesten de overwinning laten op 2-5 2-6 door een voorslag van Fenna Zeinstra.

In de derde confrontatie van de eerste omloop komen Maaike Wind, GĂ©rieke de Groot en Afke Hylkema in actie tegen Margriet Koelmans, Debora Oosterman en Aukje van Kuiken. Het wordt een overwinning van Koelmans c.s. Op 5-4 en 6-4 keert Oosterman voor de kaats. In de tweede omloop verliest de formatie van Margriet Koelmans in en spannende strijd tegen Marie Heida, Brecht Gebrandy en Marike Beckers. Op 5-4 en 6-2 weet Beckers de bal tot in het perk te retouneren.

In de finale weten Hilda Tjepkema, Judy Bergsma en Idske Zijlstra steeds voor te blijven. Op 2-2 6-6, retour tot voor de kaats door Tjepkema en een zitbal van die zelde Tjepkema op 3-2 6-2 wordt het twee spel om spel. Brecht Gebrandy geeft het partuur op 4-2 en 2-6 met een retourslag nog wat hoop. Maar als Marike Beckers naar de kant moet door oververhittingsverschijnselen lijken de krans ver weg voor haar partuur. Na een kort pauze hervat Beckers gelukkig de wedstrijd. Op 5-3 weet Hilda Tjepkema tenslote een prachtige zitbal te plaatsen en dus is de overwinning voor het eerste klas partuur.

Klaske de Jong, Sjoukje Visser en Baukje Aalbers wonnen de derde prijs door Margriet Koelmans, Debora Oosterman en Aukje van Kuiken te verslaan met 5-2 en 6-6.

Bron www.knkb.nl

terug naar het nieuws overzicht