Nieuws

IJlster jeugdkaatsers laten van zich spreken in Itens

Op de federatie jeugdpartij in Itens was IJlst vertegenwoordigd door vijf kaatsers. In de welpen categorie waren dat Sytze Bram de Witte en Antsje de Boer. Sytze Bram verloor met zijn maat Wessel Schraa uit Wommels de eerste omloop op 5 – 5 6 – 6 van de latere krans winnaars. De partij erna wisten ze op 5 – 5 6 – 6 te winnen. Zodat ze doorstroomden naar de halve finale van de verliezersronde, dit was hun snelste partij die ze wisten te winnen. En ook de finale werd op 5 – 5 verkaatst. Maar Sytze Bram en zijn maat pakten net het laatste bordje niet. Zodat ze genoegen moesten nemen met de tweede prijs. Antsje de Boer wist met haar maat Marije Sweering uit Folsgare de eerste omloop te winnen. Maar de tweede omloop gingen ze eraf tegen drie jongens.

Bij de pupillen hadden we drie ijzers in het vuur. Jan Teade Nauta, Reinder Reitsma en Jelmer de Boer. Reinder en zijn maat Baukje Terpstra uit Easterein verloren door veel fouten de eerste omloop. Zodat ze met een staand nummer de finale van de verliezers binnen stapten. Deze wisten ze op 5 – 5 te winnen. Zodat hij hiermee de eerste van de verliezersronde pakte.
Jan Teade kwam via een staand nummer in de halve finale van de winnaars, en hij en zijn maat Jochum Leijenaar uit Hinnaard wisten deze partij met 5 – 0 te winnen. In de finale troffen zij Jelmer de Boer en Johannes Reiker uit Scharnegoutum. Deze hadden hun beide partijen gewonnen met slechts drie eersten tegen. Alhoewel de tweede partij die op 5 – 1 eindigde veel eersten pas op 6 – 6 werden binnen gehaald. De finale bracht niet wat een ieder ervan had verwacht, en werd een overwinning met 5 – 0 voor Jelmer en Johannes.
 

terug naar het nieuws overzicht